Tilbake til alle arrangementer

Huskelapphuset // Nordland Teater på låven

  • Kroglia kulturgård 225 Grønfjelldalsveien Storforshei, Nordland, 8630 Norway (kart)

Kom og se Nordland Teaters forestilling Huskelapphuset i Kroglia! Dørene åpnes kl 18, forestillinga starter kl 19. Kafe før forestillinga.

Når livet tar en annen vending

Når Jon får vite at han skal bli bestefar husker han tilbake til da han som ung drømte om frihet og løsrivelse fra familien.
Moren dør når Jon er 16 år, og han lover storebroren å ta vare på faren. Men han vet ikke at faren er i ferd med å bli dement. Han slites mellom drømmen om frihet og ansvaret for sin mer og mer krevende far.

En forestilling om det å være pårørende til en som rammes av demens. Om utfordringer, avmakt og sorg, og hvordan livet og hverdagen tar en annen vending når alvorlig sykdom rammer en familie.

-

Regissør Maria Bock sier dette om Huskelapphuset:
-Dette er en nær og varm forestilling om hvordan det kan være å vokse opp med en foreldre som blir dement. Forestillingen vil øke forståelsen for hvor altomfattende og vanskelig det kan være for en ung voksen å bli pårørende til sin egen forelder. Samtidig er det en historie om kjærlighet og hvor langt vi er villige til å gå for å hjelpe de vi er glad i.

Å se en elsket person langsomt miste sine minner og personlighet er hjerteskjærende og vondt, og som pårørende opplever en ofte stor sorg og tap over det som var en gang. Men til tross for alle utfordringene, kan det også være en opplevelse av kjærlighet og takknemlighet for de gode stundene og minnene som fortsatt kan deles med den som lider av sykdommen.

Det å være pårørende kan oppleves som en svært følelsesladet og utfordrende oppgave fylt med usikkerhet, sorg, frustrasjon, og en følelse av maktesløshet. Å se glimt av gjenkjennelse og kjærlighet i øynene deres kan være hjertegripende og en påminnelse om hvor mye man bryr seg om dem. I Huskelapphuset ønsker vi å formidle noe av denne kompleksiteten

Tidligere arrangement: 14. mai
Konsert med Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen
Senere arrangement: 16. juni
COWorking - få ny giv i nye omgivelser