Back to All Events

FjøsJazz med Sigurd Hole trio

En konsert med Sigurd Hole trio blir beskrevet av publikum som en magisk, utenomjordisk og hjertevarmende konsertopplevelse. Musikken er både vakker og groovy, med hint av blant annet norske blåtoner og arabiske rytmer. 

Fredag 27. april jazzer trioen Kroglia kulturgård. Konserten er et samarbeid med 4/4 - Forum for takt og tone. 

Dørene åpnes kl 19.30, konserten starter kl 21. Salg av ureist og kortreist mat og godt drikke før, under og etter konserten. 

Billetter finner du her: https://www.ticketmaster.no/event/sigurd-hole-trio-billetter/565317

Med seg har Sigurd Hole erfarne Jarle Vespestad på trommer og det unge stortalentet Håkon Aase på fiolin. Sammen søker trioen skape et åpent musikalsk uttrykk med en tydelig gjenklang av treverk, hvor florlette penselstrøk og sakrale stemninger møter finurlige, slentrende og dansbare rytmer. Improvisasjon har en sentral plass i musikken både som individuell og kollektiv kraft. Sterke lyriske melodier med klanglige referanser til både nordiske og mer fjerntliggende farvann danner grunnlaget for trioens tett sammenvevde samspill i det som har blitt beskrevet av publikum som en magisk, utenomjordisk og hjertevarmende konsertopplevelse.

Sigurd Hole, fra Rendalen, er kjent fra sitt arbeid som bassist, komponist og arranger med musikere og ensembler som Karl Seglem, Helge Lien, Eli Storbekken, Jon Eberson Group, Eple Trio og Kringkastingsorkesteret. Han har de siste årene også vært fast medlem av Tord Gustavsens ensembler. Som kontrabassist representerer Sigurd et særegent uttrykk hvor tydelige influenser fra blant annet norsk folkemusikk farger spillestil og tonespråk. Han har et 30-talls plateutgivelser bak seg, og kan vise til omfattende konsertvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt i land som Japan, India, Australia, Tyrkia, Tyskland, England, Frankrike, Brazil og Azorene. Sigurd har vært nominert til Spellemannpris to ganger, sist i 2016 for sitt samarbeid med folkesanger Eli Storbekken på plata "Fabel". I 2018 debuterer han med to utgivelser i eget navn - i tillegg til trioalbumet kom plata "Elvesang" med musikk for solo kontrabass ut i januar.

Håkon Aase, født og oppvolst i Seljord, fullførte sin bachelor i jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2016. Han turnerer jevnlig med band som Mathias Eick kvintett og Thomas Strønens "Time is A Blind Guide", og spiller med musikere som Helge Lien, Mats Eilertsen og Trygve Seim. Med et særegent jazzuttrykk henter han tydelig inspirasjon fra India og vest-afrikansk musikk, men tendenserer også mot slåttespel fra både Bach og Telemark. Håkon er aktiv som komponist i blant annet Duetrost og Yügen og har medvirket på et 10-talls plateinnspillinger, deriblant "Yügen" (Jazzland Recordings) og "Time is a blind guide" (ECM). 

Jarle Vespestad, fra Jessheim, har vært en av Skandinavias mest ettertraktede trommeslagere i en årrekke. Han har medvirket på mer enn 50 plateinnspillinger, og er kjent fra band som Tord Gustavsen trio / quartet, Farmers Market, Supersilent, Silje Nergård band, trio med Petter Wettre og ulike konstellasjoner med Bugge Wesseltoft. Jarle er svært allsidig, og er kjent for sin eminente tekniske beherskelse av instrumentet i komplekse rytmiske landskap med Farmers Market - samtidig som han representerer en særdeles dynamisk og minimalistisk tilnærming til trommespillet i Tord Gustavsens ensembler. 

Hjemmeside: http://www.sigurdhole.no/
Video: 1. vimeo.com/233467262 
2. vimeo.com/233463770 


Foto: Ingvil Skeie Ljones

Later Event: June 21
Konsert med Odd Nordstoga