Vær i lag

På Kroglia kulturgård skjer alt i fellesskap. Alle er samlet og har tid til hverandre og det som står på programmet. Ingen fyker avgårde i pausene, så alle vier oppmerksomheten til de som er på tur sammen. Praten går, man blir bedre kjent med hverandre og styrker samholdet.

Kroglia kulturgård i Grønfjelldal er stedet for muntre møter mellom mennesker. Der det tidligere var kyr som regjerte, er det plass for opp til 70 personer vinterhalvåret/ 140 personer sommerhalvåret (da vi også tar låven i bruk). Fra det tidligere melkerommet serveres tradisjonskost, i Kroglia er vi opptatt av at alle skal få spise seg gode og mette – i alle fire mager, om så skulle være. 

Har du sagt A for atmosfære må du si B for begeistring

Nye tanker kommer oftere når folk flyttes fra det vante miljøet til andre omgivelser. Gårdsmiljøet med lett nostalgisk stemning og begeistringen til vertskapet gir de besøkende ekstra glød og energi.

Kroglia-Kulturgaard-3.jpg

Lettvint å organisere

Et arrangement eller møte krever forberedelser for å bli vellykket, enten møtet eller grønnturen varer i 2 timer eller er et bryllup 3 dager til ende. Planleggingen og forberedelsene slipper du å tenke på når du skal ta med deg gjester til Kroglia kulturgård. Du forteller hva dere ønsker av låvely opplevelser og tradisjonsfôr (så mye dere orker å sette til livs), og så får du et fiks ferdig forslag til opplegg. Gled deg til besøket uten å stresse med alle praktiske, tidkrevende detaljer og bekymringer for om du har glemt noe viktig. Tenk på det som et nøkkelferdig arrangement – du skal bare møte opp og få en opplevelse som vil sette spor.

Vertskapet

Vertinna i Kroglia er Eldbjørg Fagerjord. Ikke engang verden var stor nok for denne odelsjenta da hun var yngre, men det viste seg at det var i heimbygda hun hørte hjemme. Det måtte det en kar utenbygds fra og en lang utenlandstur til for å forstå. Engasjementet for heimbygda Grønfjelldal har vært på topp i et tiår. Eldbjørg er i sitt ess når hun får drive med bygdeutvikling, og trives godt med den kontakten man får med folk som har senket skuldrene og reist litt utenom allfarvei. Målet er klart; på Kroglia kulturgård skal du få pleiet sjela og galskapen. Med seg har hun en stor familie og et stødig avløserlag, som ivaretar gjestene på beste måte.

Foto: News On Request AS/Rune Nilsen/Fylkesmannen i Nordland

Høres låvende ut! Jeg tar kontakt med Eldbjørg på Kroglia kulturgård nå!