Back to All Events

Skrekk og ku vol. 3


Nakkehår og gåshud kan ikke hvile for lenge. Nå skal vi reise hår, nuppe hud og få fart på puls og hjerteklapp i Grønfjelldalens dype skoger. Og smaksløkene skal også aktiveres med et dødsgodt måltid. For Skrekk & ku er skrekkelig på beste vis, mø og bø spiller sjelden så bra på lag som denne filmklubbtradisjonen. Dato for udåden i dalen er denne gang 9. november og Kroglia kulturgård inntar status som høyfjellshotellet Overlook hotel.

Billetter: http://kroglia.ticketco.no

Dermed er et herlig helvete i gang: Gamle og nye filmklubbvenner skal skremmes til gangs for tredje gang på låven til den langt fra uhyggelige Eldbjørg Fagerjord. Dette er årets mest særegne skrekkopplevelse på Helgeland. Som før så er det begrenset med plass. Vi kan ikke ta på oss å skremme vett og forstand ut av flere enn 50 stykker. Gjør deg klar til og sperres inne på Kroglia Overlook hotell denne novemberkvelden!

Prisen inkluderer buss fra Mo i Rana til Kroglia (og tilbake igjen), filmvisning, semestermedlemsskap i filmklubben, treretters middag, hygge og uhygge. Vi leverer som alltid ut puter til sarte sjeler.

Maten er nifst bra og kortskremt. Servicen og stemninga på Kroglia så god at man blir mørkredd av mindre porsjoner.

MENY
Forrett: Kortskremt mat på alle fat
Hovedrett: Kjøtt i mørke med kortskremt tedes og blodrød tyt
Dessert: DØDSrabarBRA suppe med heimelaga
iskrem...

Denne gang rydder vi plass på låvens store lerret til skrekk-klassikeren over alle skrekk-klassikere: The Shining. Ofte hyllet som den beste i sin genre. Blant annet kåret Dagbladets lesere filmen til tidenes beste skrekkfilm: Reisen fra jovial familiefar til klin gal psycho-killer, er en fryd! Var konklusjonen.
Vi er enig og i tillegg er den formmessig en genistrek med visuell finesse og brutalitet. Rett og slett en uovertruffen filmopplevelse som bør gjentas med jevne mellomrom.

Regi er ved Stanley Kubrick og Jack Torrence spilles mesterlig av Jack Nicholson. Shelley Duvall og Danny Lloyd gjør også imponerende tolkninger som Jacks kone og sønn. Duvall mistet håret under innspillingen av stress, for Kubrick var ingen lek av en regissør.

Tittel: The Shining
Regissør: Stanley Kubrick
Lengde: 2 timer og 29 minutter
Land: Amerikansk/britisk
År: 1980
Aldersgrense: 18

BUSS:
Det vil gå buss mellom Mo i Rana og Kroglia. Melkeruta starter fra Kulturhuset Mo i sentrum kl. 18:00, og returnerer til samme sted kl. 01:00.
....................................

Billetter: http://kroglia.ticketco.no

Medlemskap i Rana filmklubb gir tilgang på alle våre filmvisninger høsten 2019. Og medlemskap for semesteret inngår altså i prisen når du kjøper billett til Skrekk & ku. Tilbudet er med andre ord bedre enn en god grøss.

Servitørene pleier å være satans så skvettfremkallende disse kveldene når vi ankommer. Hvem vet hva vi kan grue oss til denne gang.

En av filmklubbens styremedlemmer står for innledningen til filmen.

Våre støttespillere er:
Helgeland Sparebank og Rana kommune - og akkurat denne kvelden også draugen på dass.

Earlier Event: November 2
Konsert med Violet Road + ekstrakonsert
Later Event: December 8
Peace & Låve (Yoga-workshop)