TRYGVE-SKAUEN

Da Trygve Skaug kom til gårds på Kroglia kulturgård høsten 2018 gjorde han mer enn å holde konsert.
I tillegg åpnet han gårdens første kulTUR-løype – en tursti med Skaugs bevingede ord langs løypa, for å inspirere til å komme til topps på alle måter.

Kroglia var så heldig å få støtte via Svein Arne Brygfjeld, som fikk tildelt samfunnsprisen Horisont med midler som han skulle gi videre til frivillig tiltak eller aktivitet. Kroglia kulturgård er en «Ladestasjon for ildsjeler», og den beste formen for lading skjer gjennom å kombinere natur og kultur. 

Løypa, som går fra gården, prydes av kulturelle sitater. I denne anledning er Trygve Skaugs dikt valgt ut i den første løypa for å oppmuntre til å fortsette på veien, både rent fysisk der og da, men målet er også å gi mentalt input.

Hvis dette viser seg å være en suksess, er planen å lage flere kulTURløyper, altså merking til turmål i området rundt Kroglia, der løypa prydes av kulturelle sitater. Det falt veldig naturlig å starte prosjektet med Trygve Skaug.
Han har mye på hjertet, og heldigvis like mye inni det!

I tillegg til at løypa er oppkalt eller poeten, har den også fått sitt navn etter han Trygve i Kroglia, bonde på gården for to generasjoner siden.

Løype er rundt 2 kilometer lang, og ender ved vår koselige grillkøte i Fjillgrønlia.

Løypa brukes i forbindelse med arrangement i Kroglia.